دامنه ی پریمیوم دامنه ای است که به دلیل برخی ویژگی هایی که دارد ارزشمند تر است و برای ثبت آن می بایست مبلغ بالاتری نسبت به دامنه های معمولی پرداخت کرد.می توان گفت بازار پرسود و گسترده ای در زمینه ی دامنه ها وجود دارد و هرچه یک دامنه ارزشمند تر باشد رقابت برای ثبت آن نیز بیشتر می باشد.
دامنه های پریمیوم به وسیله ی یک شخص و یا یک رجیستری ثبت می شوند.امروزه تنوع پسوند های مختلف برای ثبت دامنه باعث شده است تعداد دامنه های پریمیوم به طور چشم گیری افزایش پیدا کند.معمولا رجیستری ها قبل از اینکه یک پسوند را به صورت بین المللی اعلام نمایند تمام آدرس های مهم را ذخیره نموده تا به عنوان دامنه پرمیوم در چرخه ی خرید و فروش قرار بدهند.درصورتی که شخصی این دامنه ها را جستجو نماید آنرا ثبت نشده اعلام می کنند اما قابل ثبت نیز نیستند زیرا اصطلاحا به آنها رزرو شده گفته می شود.به این دلیل که رجیستری آن دامنه را برای خود کنار گذاشته و قابلیت ثبت آن به قیمت عادی را غیرفعال کرده است.
چگونه پی ببریم آیا دامنه پریمیوم است یا خیر؟
هنگامی که در سایت who.is آدرس دامنه موردنظرتان را وارد نمائید و با این پیغام مواجه شوید که "این دامنه قبلا ثبت شده است و اکنون با قیمت بالایی به فروش میرسد" به این معنی است که دامنه مورد نظرتان پرمیوم است.همچنین در این سایت قیمت انواع پسوند با آدرس مورد نظر شما نیز پیشنهاد داده می شود.
قیمت دامنه های پریمیوم چطور است؟
قیمت دامنه های پریمیوم به تعداد حروف و عمومیت آدرس دامنه بستگی دارد.هرچه حروف کمتر باشد و عمومیت دامنه بیشتر باشد قیمت دامنه نیز افزایش می یابد،حتی ممکن است قیمت برخی دامنه ها به میلیون ها دلار هم برسد.
انواع دامنه پریمیوم:
1)اسم یک محصول،سرویس،صنعت یا کشور:
دامنه های یک یا دو حرفی که یک بیزنس بزرگ ،یک منطقه ی شناخته شده جغرافیایی یا یک دسته بندی صنعتی را نمایش می دهد جزء دامنه پریمیوم شناخته می شود.دامنه های اینچنینی را اصطلاحا category defining می نامند.
2)اسامی کوتاه و اختصاری:
اسامی کوتاه و اختصاری بیشترین طرفدار را در انتخاب نام دامنه پیدا کرده اند زیرا می توانند در عین کوتاه بودن معنی کاملی را برسانند.کلمات دو یا سه حرفی نیز از ارزش بالایی برخوردار اند و معمولا جزء دامنه های پریمیوم شمرده می شوند.
3)دامنه های .com
بیشتر دامنه های پریمیوم با پسوند .com هستند و معمولا سایر پسوندها راحت تر قابل ثبت هستند.البته برخی پسوند ها که می توانند ارتباط معنایی با ادرس دامنه برقرار می کنند نیز با قیمت های بسیار بالایی خرید و فروش می شوند.
4)دامنه های تک کلمه ای با جامعیت بالا:
برخی کلمات مثل redyellow.com هرگز اسم یک شرکت را نمی رسانند ولی به علت جامعیت بالایی که دارند ارزشمند هستند.
5)دامنه هایی با جستجوی بالا:
می توان گفت دامنه های پریمیوم کلماتی هستند که بسیار جستجو می شوند.ابزارهایی وجود دارد (Google's Keyword Tool) که کلمات کلیدی مهم را نشان می دهد و همینطور وب سایت هایی مثل DomainWorth.com وEstibot.com ارزش یک دامنه را مشخص می کنند.با استفاده از آنها می توان یک دامنه پریمیوم را شناسایی کرد.
روش خرید دامنه پریمیوم
درحال حاضر سایت های بسیاری به خرید و فروش دامنه ی پریمیوم می پردازند که از سایت های معتبر می توان به afternic.com اشاره کرد که از طریق آن می توانید لیست دامنه های آماده ی فروش را در کنار قیمت شان مشاهده نمایید و یا در صورتی که دامنه ای برای فروش دارید می توانید از طریق این سایت دامنه خود را به فروش برسانید.
شرکت آفاق نیز همواره آماده ی ارائه ی خدمات در این زمینه می باشد.چنانچه دامنه ی خاصی در نظر داشته باشید می توانید با آفاق هاست ارتباط برقرار کرده تا از خدمات ما بهرهمند شوید.